Vesipelastus

Vepe eli vesipelastus on otettu mukaan Hiiden Haukuissa harjoiteltaviin lajeihin kesästä 2014.  Vepessä testataan koiran fyysistä kuntoa ja kykyä toimia vedessä. Laji on rankka ja vaatii koiralta voimaa, joten ihan pienille koirille se ei sovi. Koiran on oltava sosiaalinen ja perustottelevaisuuden tulee olla kunnossa.

Kesä 2021
Ensi kesän veperyhmissä on jonkin verran tilaa. Ryhmässä treenaaminen edellyttää kokemusta koiran kouluttamisesta, ryhmään sitoutumista, oma-aloitteellisuutta ja aktiivisuutta, koska meillä ei ole kouluttajaa. Ennen vesikautta järjestämme kuivatreenit, jossa käymme eri luokkien liikkeet läpi perusteellisesti, eli porukkaan voi hyvin hakea, vaikkei laji olisi ennalta tuttu.
Koska kalustomme kulkee rantaan peräkärryssä, vetokoukullisen auton omaavat ja kärryn kuskaamiseen osallistuvat ovat etusijalla ryhmäpaikkoja jaettaessa.
Koiralta laji vaatii sen verran kokoa ja sisukkuutta, että se jaksaa vetää vedessä isoa kumivenettä. Koiran tulee myös olla hyvä ja halukas uimari sekä avoin vieraita ihmisiä kohtaan.
Yhteydenotot: vepe@hiidenhaukut.fi