Vesipelastus

Vepe eli vesipelastus on otettu mukaan Hiiden Haukuissa harjoiteltaviin lajeihin kesästä 2014.  Vepessä testataan koiran fyysistä kuntoa ja kykyä toimia vedessä. Laji on rankka ja vaatii koiralta voimaa, joten ihan pienille koirille se ei sovi. Koiran on oltava sosiaalinen ja perustottelevaisuuden tulee olla kunnossa.

Kesä 2024
Haku kauden veperyhmiin on nyt auki, linkki hakulomakkeeseen. Treeniporukkamme koostuu varsinaisten treeniryhmien lisäksi vararyhmästä, josta käsin pääsee treenaamaan pienellä kertamaksulla, jos/kun varsinaisia ryhmäläisiä on poissa.

Ryhmässä treenaaminen edellyttää Hiiden Haukkujen jäsenyyden lisäksi kokemusta koiran kouluttamisesta, ryhmään sitoutumista koko kauden ajaksi, oma-aloitteellisuutta ja aktiivisuutta, koska ryhmissä ei ole kouluttajaa. Ennen vesikautta pyrimme järjestään kuivatreenit, jossa käymme eri luokkien liikkeitä läpi perusteellisesti ja treeneissä on aina mukana kokeneempia vepeilijöitä, eli porukkaan voi hyvin hakea, vaikkei laji olisi ennalta tuttu.

Koska kalustomme kulkee rantaan peräkärryssä, vetokoukullisen auton omaavat ja kärryn kuskaamiseen osallistuvat ovat vahvoilla ryhmäpaikkoja jaettaessa.

Koiralta laji vaatii sen verran kokoa ja sisukkuutta, että se jaksaa ja haluaa vetää vedessä isoa kumivenettä. Koiran tulisi olla hyvin ohjaajansa hallinnassa (treenirannoissa liikkuu myös sivullisia) ja sen pitäisi olla myös hyvä ja halukas uimari sekä avoin vieraita ihmisiä kohtaan.