Vesipelastus

Vepe eli vesipelastus on otettu mukaan Hiiden Haukuissa harjoiteltaviin lajeihin kesästä 2014.  Vepessä testataan koiran fyysistä kuntoa ja kykyä toimia vedessä. Laji on rankka ja vaatii koiralta voimaa, joten ihan pienille koirille se ei sovi. Koiran on oltava sosiaalinen ja perustottelevaisuuden tulee olla kunnossa.

Kesä 2023
Uusien vepeilijöiden haku kauden veperyhmiin aukeaa helmikuussa. Ryhmät alkavat olla täynnä, mutta vararyhmään voi aina ilmoittautua. Vararyhmäläiset pääsevät treenaamaan pienellä kertamaksulla, jos/kun varsinaisia ryhmäläisiä on poissa.

Ryhmässä treenaaminen edellyttää Hiiden Haukkujen jäsenyyden lisäksi kokemusta koiran kouluttamisesta, ryhmään sitoutumista, oma-aloitteellisuutta ja aktiivisuutta, koska meillä ei ole kouluttajaa. Ennen vesikautta järjestämme kuivatreenit, jossa käymme eri luokkien liikkeet läpi perusteellisesti, eli porukkaan voi hyvin hakea, vaikkei laji olisi ennalta tuttu.

Koska kalustomme kulkee rantaan peräkärryssä, vetokoukullisen auton omaavat ja kärryn kuskaamiseen osallistuvat ovat etusijalla ryhmäpaikkoja jaettaessa.
Koiralta laji vaatii sen verran kokoa ja sisukkuutta, että se jaksaa vetää vedessä isoa kumivenettä. Koiran olisi hyvä olla hyvä ja halukas uimari sekä avoin vieraita ihmisiä kohtaan.