Tokoryhmät

Koulutukset ja kurssit 2024

Kevätkurssit päivitetty alle. Syksyn kursseista lisätietoja tällä sivulla kesällä.


Pentukurssi 2024 – kevät

Pentukurssilla harjoitellaan jokaiselle kotikoiralle kuin harrastuskoiralle tärkeitä perustaitoja kuten rauhoittumista, luopumista, kontaktia ohjaajaan, lähellä pysymistä ja hihnakäytöstä. Kurssin viimeinen kerta on ns. kyläkerta, jolloin opittuja asioita harjoitellaan hiukan vilkkaammassa ympäristössä. Pentukurssi antaa hyvät eväät rakentaa pohjaa sujuvaan yhteiseen arkeen. Harrastamisesta kiinnostuneet saavat halutessaan vinkkejä, miten hyödyntää em. perustaitoja eteenpäin lajiopetuksessa. Pentukurssi on oiva ponnistus vaikka Hiiden Haukkujen tarjoamien koiraharrastuslajien pariin.

Pentukurssi on tarkoitettu alle 9 kuukauden ikäisille koiranpennuille, joilla on tarvittavat perusrokotukset voimassa kurssin alkaessa. Opetus tapahtuu pienryhmissä pennun ja ohjaajan osaamistason mukaan. Ennen kurssin alkua osallistujille jaetaan koiran kouluttamisen perusteet -videotallenne katsottavaksi.

 • Kurssipäivät torstaisin: viisi lähiopetuskertaa 18.4., 25.4., 2.5., 16.5. ja 23.5. 
 • Aika: klo 19.00 – 20.00
 • Paikka: Hiiden Haukkujen koulutuskenttä Nummelan Hiidenrannassa (ajo-ohjeet).
 • Hinta: 70€/koirakko

Kurssille otetaan kymmenen koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro 

 • koiran rotu, nimi ja ikä 
 • koiran luonteesta mm. suhtautumisesta uusiin asioihin, vieraisiin ihmisiin ja toisiin koiriin
 • oma kokemuksesi koiran kouluttamisesta ja / tai harrastustaustasi
 • mitä suunnittelet harrastavan uuden kaverin kanssa

Kurssitiedustelut ja ilmoittautumiset pia.imelainen@gmail.com

Tervetuloa!


TÄYNNÄ. Yhdistetty TOKO- ja RALLY-TOKO -alkeet kurssi 2024 – kevät

Kurssilla harjoitellaan rally-tokon ja tottelevaisuuskoulutuksen perusteita kohti kokonaisia liike- ja ratasuorituksia käyden läpi molemmissa lajeissa tarvittavia perusteita ja liikkeitä. Opetus tapahtuu ryhmässä ulkokentällä, jolloin ehdoton edellytys on, että koira sietää muiden koirien ja vieraiden ihmisten läsnäoloa. Koiralla tulee olla perushallinta kunnossa esim. pentukurssin tai arkitottelevaisuuskurssin käyneenä ja koiralla tulee olla rokotusohjelman mukaiset rokotukset voimassa kurssin alkaessa. Ennen kurssin alkua osallistujille jaetaan koiran kouluttamisen perusteet -videotallenne katsottavaksi.

Kouluttajina toimivat lajien parissa pitkäaikaisesti harrastaneet ja kisanneet koulutetut ohjaajat.  

 • Kurssipäivät torstaisin; kuusi lähiopetuskertaa 18.4., 25.4., 2.5., 16.5., 23.5. ja 30.5.
 • Aika: klo 18.00 – 19.30
 • Paikka: Hiiden Haukkujen koulutuskenttä Nummelan Hiidenrannassa (ajo-ohjeet).
 • Hinta: 70€/koirakko

Kurssille otetaan kahdeksan (8) koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro 

 • koiran rotu, nimi ja ikä 
 • koiran luonteesta mm. suhtautumisesta uusiin asioihin, vieraisiin ihmisiin ja toisiin koiriin
 • oma kokemuksesi koiran kouluttamisesta ja / tai harrastustaustasi

Kurssi antaa hyvät valmiudet jatkaa Hiiden Haukut ry tarjoamien harrastuslajien parissa säännöllistä harrastamista. Kysy lisää tokon ja rally-tokon lajivastaavilta.

Kurssitiedustelut ja ilmoittautumiset heli.kristina75@gmail.com

Tervetuloa!


2024 Carita Kuparisen TOKO valmennus 5 kertaa

Pitkän linjan menestynyt tottelevaisuuskoulutuksen konkari Carita tulee valmentamaan Hiiden Haukut ry harrastajia tulevalla kaudella. Valmennus sopii kaiken tasoisille koirakoille aloittelijasta kisaaviin koirakoihin. Ohjaajalla tulee olla koiran koulutuksen perusteet hallussa ja koiran tulee pystyä toimimaan ryhmässä tai vieraiden ihmisten läsnäollessa kentällä. 

 • Valmennuspäivä: lauantai
 • Päivät: 20.4., 18.5., 1.6. ja 2 kertaa syyskaudella elo-/syyskuussa
 • Aika: klo 9.30 – 17.00
 • Paikka: Hiiden Haukkujen koulutuskenttä Tervanummella Hiidenrannassa (ajo-ohjeet).
 • Valmennusaika: 30 min / koirakko
 • Valmennuksen koirakkohinta: jäsenille 60 € / 5 kertaa tai 15 € / kerta, muille 120€ / 5 kertaa tai 30 € / kerta
 • Valmennuksen kuuntelupaikan hinta: jäsenille 0€, muille 80 € / 5 kertaa tai 20 € / kerta

Valmennukseen etusijalla ovat Hiiden Haukut ry:n toko-ryhmissä aktiivisesti treenaavat ja kouluttavat jäsenet. Ensisijaisesti mukaan otetaan yksi koira ohjaajaa kohti. Mikäli paikkoja jää täyttämättä, voi ohjaaja saada paikan myös toiselle koiralleen. Molemmat koirat voi ilmoittaa samanaikaisesti. Vapaat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajoitetusti. Maksutiedot lähetetään paikan varmistumisen jälkeen ja paikka vahvistetaan maksukuittia vastaan. 

Paikkavaraukset ja -tiedustelut: hihatoko@gmail.com 

Ilmoittautuminen: 31.3.2024 mennessä

Tervetuloa valmentautumaan!


Vakioryhmien treenit:

Vakioryhmien ohjatut tottelevaisuustreenit on tarkoitettu Hi-Han jäsenille, jotka ovat valmiita sitoutumaan säännölliseen treenaamiseen. Ohjatut treenit alkavat keväällä talven väistyessä kentältä. 

Ryhmään voi hakeutua kaikki tokoilijat, joilla on tottelevaisuuskoulutuksen perusteet hallussa ja/tai kisakokemusta tokosta sekä ehdoton edellytys on, että koira sietää muiden koirien samanaikaisen läsnäolon ja treenaamisen ryhmässä. Ryhmissä koirakot ovat kaikki samanaikaisesti koulutuskentällä. Jokaista koirakkoa ohjataan vuoron perään yksilöllisesti määrätty aika.  
Etusijalla ovat jo ryhmässä säännöllisesti treenaavat koirakot. Uusia ilmoittautujia otamme ryhmiin vapaille paikoille ja jonoon. 

Lisätietoja vakioryhmistä ja mukaan tulosta voit tiedustella heli.kristina75@gmail.com

ALO/EVL-vakioryhmä, sunnuntaisin klo 19.00 alkaen

Vakioryhmä treenaa sunnuntaisin klo 19.00 alkaen Hiiden Haukut ry:n koulutuskentällä Tervanummella Nummelan Hiidenrannassa. Ryhmäkoulutusten aiheet päivitämme lähemmin treenien alkua.

Ilmoita aina poissaolosi toko-ryhmän facebookissa kyseisen treenipäivän keskusteluun viimeistään treenipäivänä klo 12:00 mennessä, näin jonossa olevilla on mahdollisuus tulla tuuraamaan poissaolijoita. 

Kevätkauden treenikerrat ja -aiheet löytyvät toko-fb-ryhmästä. Heinäkuun olemme lomalla ohjatuista treeneistä. Kauden ohjatut treenit jatkuvat elokuussa.