Tokoryhmät

Koulutukset ja kurssit 2024


Suunnitteilla olevat kevätkurssit, lisätietoja helmi-maaliskuussa

 • Pentukurssi 
 • Arkitottelevaisuuskurssi / Kiva Koirakansalainen
 • Tottelevaisuus- ja rally-toko-alkeet -kurssi
 • Carita Kuparisen 5-kerran valmennus

Pentukurssi 2024 – aikataulu tulossa helmi-maaliskuussa.

Pentukurssilla harjoitellaan jokaiselle kotikoiralle kuin harrastuskoiralle tärkeitä perustaitoja kuten käsittelyä ja hoitotoimenpiteitä, rauhoittumista, luopumista, kontaktia ohjaajaan ja luoksetuloa. Kurssin aikana tutustutaan erilaisiin alustoihin ja esineisiin. Pentukurssi antaa hyvät eväät rakentaa sujuva yhteinen arki. Harrastamisesta kiinnostuneet saavat halutessaan vinkkejä, miten hyödyntää em. perustaitoja eteenpäin lajiopetuksessa. Pentukurssi antaa hyvät pohjataidot mm. jatkaa Hiiden Haukkujen tarjoamien koiraharrastuslajien parissa.

Pentukurssi on tarkoitettu alle 9 kuukauden ikäisille koiranpennuille, joilla on tarvittavat perusrokotukset voimassa kurssin alkaessa. Opetus tapahtuu pienryhmissä pennun ja ohjaajan osaamistason mukaan.

Kurssille otetaan max. kahdeksan koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssitiedustelut heli.kristina75@gmail.com

 •  

Arkitottelevaisuuskurssi ja Kiva Koirakansalainen-testi  

Kurssiaikataulu avataan helmi-maaliskuussa 2024

Arkisista tilanteista selviäminen edellyttää hyviä koiran hallintataitoja ja monipuolista harjoittelua erilaisissa tilanteissa. Arkitottelevaisuuskurssi tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden syventää sinun ja koirasi suhdetta ja yhteistä tekemistä. Harjoitteet perustuvat Yhdysvalloista tulleeseen yhteiskuntakelpoisuutta mittaavaan testiin, jossa mitataan sinun ja koiran yhteistyötä erilaisissa tilanteissa.

Kurssin jälkeen sinulla on mahdollisuus testauttaa taitonne ja saada siitä diplomi sekä merkintä Kivat Koirakansalaiset-verkkosivulla. Testin tarkempi kuvaus löytyy tästä linkistä. Kyse ei ole kilpailusta. Testi on jokaiselle vapaaehtoinen, ja jota lämpimästi suosittelemme.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii kaikille koiran ohjauksesta ja koulutuksesta kiinnostuneille rotuun tai ikään katsomatta. Edellytys on, että sinulla ja koirallasi on jo perustottelevaisuuden perusteet hallussa, koira kykenee toimimaan toisten koirien läsnä ollessa ja haluatte syventää jo opittuja taitoja. Koiralla tulee olla tarvittavat perusrokotukset voimassa. Kurssi on hyvä jatko esim. pentukurssin käyneelle. Kurssi ei sovi remmirähjääjille tai kovin aroille ja pelkääville koirille.


2024 Carita Kuparisen TOKO valmennus 5 kertaa

 • Kurssipäivä: lauantai
 • Kurssipäivät: 20.4., 18.5., 1.6. ja 2 kertaa syyskaudella elo-/syyskuussa
 • Kellonaika: vahvistetaan lähemmin koulutuspäivää ilmoittautujamäärän mukaan 
 • Paikka: Hiiden Haukkujen koulutuskenttä Tervanummella Hiidenrannassa (ajo-ohjeet).
  Ilmoittautuminen: avataan myöhemmin
 • Koulutusaika: 30 min / koirakko
 • Koulutuksen hinta: jäsenille 50 euroa / 5 kertaa tai 15 euroa / kerta
 • Maksuyhteystiedot: Ilmoitetaan paikkavarauksen yhteydessä. Paikka on vahvistettu maksukuittia vastaan. 

Koulutukseen osallistuvilla etusija on Hiiden Haukut ry:n tokoryhmissä aktiivisesti treenaavilla ja kouluttavilla jäsenillä. Ensisijaisesti yksi koira / ohjaaja ja jos paikkoja jää täyttämättä voi ohjaaja saada paikan myös toiselle koiralleen. Molemmat koirat voi ilmoittaa samanaikaisesti. Vapaat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.


Vakioryhmien treenit:

Vakioryhmien ohjatut tottelevaisuustreenit on tarkoitettu Hi-Han jäsenille, jotka ovat valmiita sitoutumaan säännölliseen treenaamiseen. Ohjatut treenit alkavat keväällä talven väistyessä kentältä. 

Ryhmään voi hakeutua kaikki tokoilijat, joilla on tottelevaisuuskoulutuksen perusteet hallussa ja/tai kisakokemusta tokosta sekä ehdoton edellytys on, että koira sietää muiden koirien samanaikaisen läsnäolon ja treenaamisen ryhmässä. Ryhmissä koirakot ovat kaikki samanaikaisesti koulutuskentällä. Jokaista koirakkoa ohjataan vuoron perään yksilöllisesti määrätty aika.  
Etusijalla ovat jo ryhmässä säännöllisesti treenaavat koirakot. Uusia ilmoittautujia otamme ryhmiin vapaille paikoille ja jonoon. 

Lisätietoja vakioryhmistä ja mukaan tulosta voit tiedustella heli.kristina75@gmail.com

ALO/EVL-vakioryhmä, sunnuntaisin klo 19.00 alkaen

Vakioryhmä treenaa sunnuntaisin klo 19.00 alkaen Hiiden Haukut ry:n koulutuskentällä Tervanummella Nummelan Hiidenrannassa. Ryhmäkoulutusten aiheet päivitämme lähemmin treenien alkua.

Ilmoita aina poissaolosi toko-ryhmän facebookissa kyseisen treenipäivän keskusteluun viimeistään treenipäivänä klo 12:00 mennessä, näin jonossa olevilla on mahdollisuus tulla tuuraamaan poissaolijoita. 

Kevätkauden treenikerrat ja -aiheet löytyvät toko-fb-ryhmästä. Heinäkuun olemme lomalla ohjatuista treeneistä. Kauden ohjatut treenit jatkuvat elokuussa.