Agilityryhmät

Agilitykoulutukset ja -kurssit

Lisätietoja tarvittaessa agilityvastaavalta: maaritparkkinen20 (at) gmail.com 

 

Agilityn kesätreeneihin haku on päättynyt.

Hakuaika 18.2.-13.3.-19

 • Alkeiskurssille erillinen ilmoittautuminen.
 • Kouluttajat ilmoittautuvat tällä lomakkeella vain, jos haluavat mahdolliselle kakkoskoiralle treenipaikan tiistaille tai maanantaille.

Agilityn kesätreenien ilmoittautuminen

 

Alkeiskurssi 2019

KURSSI TÄYNNÄ!

Hiiden Haukut ry. järjestää agilityn alkeiskurssin omalla kentällä Nummelan Hiidenrannassa maanantaisin 6.5.-17.6.2019 klo 17:30-19:00.

Ensimmäisellä kerralla 6.5. on teorialuento, jolle osallistutaan ilman koiraa. Luennon kesto on noin 1 tunti. Tämän jälkeen on 6 treenikertaa koiran kanssa.

Koulutukseen otetaan enintään 6 koiraa. Koiran tulee olla vähintään 1 vuoden ikäinen ja rokotettu kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Kurssille osallistuvan koiran pitää olla ohjaajansa hallinnassa, eikä se saa olla aggressiivinen muita koiria kohtaan (kurssilla harjoitellaan samanaikaisesti kentällä eri pisteissä).

Alkeiskurssilla tutustaan agilityesteisiin ja niiden turvalliseen suoritukseen. Kurssilla käydään myös läpi agilityn perusohjauksia, sekä koiran koulutukseen ja ratasuoritukseen liittyvä asioita. Viimeisillä kerroilla tehdään pienimuotoista rataa. Harjoitukset etenevät koirakkokohtaisesti.

Kouluttajina toimivat Mari Rissanen ja Reetta Keski-Lahti.

Kurssin hinta:
Hiiden Haukut ry.:n jäsenet: 60 €
Muut: 80 €

Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla:
reetta.keski.lahti(a)gmail.com

Ilmoittautumisia otetaan vastaan kunnes kurssi on täynnä.

 

Treeniryhmät

Hiiden Haukut tarjoaa agilitykoulutusta jäsenilleen ohjatuissa viikkoryhmissä sekä kesä- että talvikaudella. Ryhmissä treenaaminen edellyttää seuran jäsenyyttä ja yhdistyksen nimissä olevaa lisenssiä. Ohjaajilta, jotka eivät vielä kisaa edellytetään Sagin harrastajalisenssin hankintaa. Lisäksi ryhmissä treenaavilla on talkoovelvoite. Yhdistyksen jäsenyys ei automaattisesti takaa ryhmäpaikkaa. Kun olet liittynyt jäseneksi, voit hakea treeniryhmiin.

Lisätietoa Suomen agilityliiton lisenssien hankinnasta:

http://www.agilityliitto.fi/kilpailut/lisenssi/

Ryhmähaut ovat kaksi kertaa vuodessa. Keväällä haetaan paikkaa ulkokaudelle. Kevään ryhmähaku on yleensä maaliskuun aikana ja ulkokausi kestää toukokuusta elokuun loppuun. Talvisin seura vuokraa treeniaikaa Lägi-Areenalta. Talven ryhmiin haetaan yleensä heinäkuun aikana ja hallikausi kestää syyskuun alusta huhtikuun loppuun. Hakuaikojen ulkopuolella treenipaikoista ja jonosta vapautuviin paikkoihin voi kysyä seuran agilityvastaavalta (tällä hetkellä Maarit Parkkinen).

Yleiset ohjeet treeneihin

 • Tule ajoissa treeneihin, ulkoiluta ja lämmittele hyvin koirasi sekä itsesi.
 • Ota mukaan koirallesi sopiva palkka, mieluiten sekä lelu että nameja.
 • Jokainen ryhmäläinen osallistuu radan rakennukseen ja esteiden kantamiseen, sekä ensimmäisessä ryhmässä että jälkimmäisessäkin. Jos jälkimmäisessä ryhmässä on kovin vähän treenaajia paikalla, olisi toivottavaa että ensimmäisestä ryhmästä jäädään auttamaan etenkin painavien esteiden siirrossa.
 • Ilmoita aina kouluttajalle, mikäli olet estynyt tulemaan treeneihin viimeistään samana päivänä klo 12 mennessä. Oman ryhmäsi kouluttajien

Yteystiedot saat treenikauden alussa. Kaikkien kouluttajien yhteystiedot löytyvät myös nettisivuilta Agility-pääotsikon alta.

 • Kentän ympäristössä on myös asutusta, joten muistetaan pitää ympäristö siistinä ja kerätään koirien jätökset pois.
 • Sairaalla koiralla treenaaminen on ehdottomasti kielletty!

Tervanummen kenttä

Ulkokauden treenit pidetään seuran omalla kentällä Hiidenrannassa. Huomioi lähialueiden asukkaat ja muut treenaajat:

 • Noudata alueella olevia nopeusrajoituksia.
 • Kerää koirasi jätökset.

Kentän osoite on Tervanummi, 03100 Nummela. Kartta kentälle löytyy seuran nettisivuilta: http://hiidenhaukut.fi/yhdistys/tervanummen-kentta/

Seuran kentällä saa treenata juoksuisen nartun kanssa seuraavin ehdoin:

 • Nartulla tulee olla juoksusuojat tai juoksuhousut.
 • Kysy ryhmässäsi treenaavilta haluavatko erityisjärjestelyjä juoksujen vuoksi (esim. muokata treenijärjestystä). Treeniryhmille tehdään yleensä omat Facebook-ryhmät, joissa tiedotus on helppoa.
 • Vapaatreeni juoksuisella nartulla on sallittu, tällöinkin nartulla on oltava juoksusuojat tai juoksuhousut.
 • Juoksuinen koira saa olla kentällä vain oman treenivuoronsa ajan, odottelu kentän reunalla on kielletty.

Talkoo pisteet

Saadaksesi treenioikeuden seuran agilitykoulutukseen, jäseneltä edellytetään aktiivista osallistumista seuran toimintaan. Tästä syystä saadaksesi ryhmäpaikan tulee kerätä talkoo pisteitä. Pisteet kerätään kortille, jonka voi itse tulostaa nettisivuilta. Kortti tulee esittää treenipaikkoja haettaessa. Uusien jäsenten kanssa pistetarve katsotaan tapauskohtaisesti sen mukaan, milloin tulee mukaan toimintaan. Vanhat jäsenet tarvitsevat treenipaikan saadakseen tällä hetkellä 5 työpistettä. Pisteitä saa agilitykilpailuiden työtehtävistä sekä talkoista. Seura järjestää yleensä 4-5 kisapäivää vuodessa. Yhdestä täydestä kisapäivästä työtehtävissä on yleensä saanut 2 pistettä. Lisäksi joka vuosi on järjestetty 1-2 kenttätalkoot ja toisinaan myös epävirallisia agilitykilpailuja.

Agilityn kisatoimikunta ilmoittaa vuosittain tarvittavan pistemäärän. Seuran foorumilla ilmoitetaan, kun voi ilmoittautua kisoihin töihin sekä muista tapahtumista joissa tarvitaan jäsenten työpanosta.

Mikäli on estynyt osallistumaan kisapäivinä töihin, niin kisatoimikunnalta voi suoraan kysyä mm. valmistelevista tehtävistä itselleen sopivia. Ilmoittautuminen kisatöihin on aina sitova. Olet itse velvollinen hankkimaan itsellesi sijaisen, jos et pääse töihin ko päivänä. Mikäli pystyt olemaan vain esim. 1/2 päivää, niin jälkimmäinen hakee molempien kortteihin päivän lopuksi nimet. (koko pv = 2p, puolikas päivä = 1p molemmille).

Agilityn vapaaharjoitteluoikeus

Seuran omalla treenikentällä on yleensä vapaassa käytössä lähinnä kontaktiesteet ja kepit. Muut esteet säilytetään lukittavissa kopeissa kentän reunalla. Sähkötolpassa yläkopin luona on avain koppeihin, koodin takana. Kouluttajat saavat koodin 5€ kertamaksulla ja jäsenille vapaakortti on 30€/vuosi. Sopimus löytyy yhdistyksen kotisivuilta:

http://hiidenhaukut.fi/yhdistys/hallitus-ja-toimikunnat/

Koodin voi lunastaa seuraavin kriteerein:

 • Seuran jäsenyys.
 • Kilpailu- tai harrastajalisenssi (seuran edustus).
 • Kuitti maksetusta avainmaksusta.

Koodin vastaanottaja sitoutuu seuraaviin sääntöihin:

 • Mikäli vapaakortin lunastaja vaihtaa edustamaansa seuraa, häneltä loppuu oikeus käyttää kenttää.
 • Vapaakortti on henkilökohtainen ja sen luovuttamisesta toiselle henkilölle menettää oikeuden koodiin ja asia käsitellään seuraavassa yhdistyksen kokouksessa.
 • Vapaakorttilainen voi käyttää kenttää silloin, kun on vapaata (lajeilla ei ole varauksia). Kenttää ei voi varata etukäteen.
 • Jos paikalla on useampi treenaaja yhtä aikaa, ensin tulleella on oikeus harjoitella ensin. Kuitenkin niin, että jokainen saa pitää kenttää varattuna 20 minuuttia kerrallaan. Aika on ohjaajakohtainen.
 • Kentällä oleskelu/treenaaminen omalla vastuulla ja esteiden epäkunnosta ilmoitettava este-/lajivastaavalle.
 • Esteiden ja välineiden käyttäjän tulee ehdottomasti huolehtia, että kaikki harjoittelussa käytössä olleet välineet toimitetaan harjoittelun päätteeksi takaisin koppiin siististi omille paikoilleen. (seuraa ohjeistusta seuran keskustelufoorumilta).
 • Juoksuiset nartut saavat treenata kentällä juoksusuojan kanssa, tästä tulee aina informoida kentän muita samanaikaisia käyttäjiä.

Maksetaan seuran tilille FI97 8000 1002 0482 06 ja VIITE 9250

Ulkopuoliset koulutukset

Seura järjestää vuosittain viikkoryhmien lisäksi erilaisia koulutustapahtumia. Agilitykoulutuksiin ovat aina etusijalla seuran jäsenet. Seura sponsoroi osan koulutuksista. Halvemman hinnan edellytyksenä on seuran edustamista kilpailuissa. Ulkopuolisten kouluttajien treenikertoja voi myydä eteenpäin. Näitä paikkoja voivat ostaa seuran jäsenet. Mikäli paikan ostaja ei edusta seuraa, maksetaan seuran sponsoroinnista tuleva erotus erikseen seuran tilille. Hinnat ilmoitetaan tapauskohtaisesti vuosittain päätettyjen maksujen mukaan.