Tokoryhmät

Koulutukset ja kurssit 2023


Toko- ja rally-toko alkeiskurssi. 

KURSSI ON TÄYNNÄ. VARASIJALLE OTAMME MUUTAMIA KOIRAKOITA. 

 • Kurssipäivät: torstaisin 20.4. – 1.6.2023 (yht. 7 kertaa)
  • 20.4. ensimmäinen kerta on teoriakerta etäyhteydellä klo 19.00–20.30
  • 27.4., 4.5, 11.5., 18.5., 25.5. ja 1.6. lähiopetuskerrat Hi-Han koulutuskentällä Tervanummella Hiidenrannassa (ajo-ohjeet)
 • Aika: klo 17.30-18.45
 • Hinta: 70 € / koirakko
 • Ilmoittautuminen ja tiedustelut: heli.kristina75@gmail.com 

Kurssilla harjoitellaan rally-tokon ja tottelevaisuuskoulutuksen perusteita kohti kokonaisia liike- ja ratasuorituksia käyden läpi molemmissa lajeissa tarvittavia perusteita ja liikkeitä. Opetus tapahtuu ryhmässä ulkokentällä, jolloin ehdoton edellytys on, että koira sietää muiden koirien läsnäoloa. Koiralla tulee olla perushallinta kunnossa esim. pentukurssin tai arkitottelevaisuuskurssin käyneenä. Koiralla tulee olla rokotusohjelman mukaiset rokotukset voimassa kurssin alkaessa.

Kouluttajina toimivat lajien parissa pitkäaikaisesti harrastaneet ja kisanneet koulutetut ohjaajat.  

Kurssi antaa hyvät valmiudet jatkaa lajien parissa säännöllistä harrastamista.  

Tervetuloa mukaan!


Pentukurssi kevät 2023 

KURSSILLA ON TÄYNNÄ.

 • Kurssipäivät: torstaisin 20.4. – 25.5.2023 (yht. 6 kertaa)
  • 20.4. ensimmäinen kerta on teoriakerta etäyhteydellä klo 19.00–20.30
  • 27.4., 4.5, 11.5. ja 18.5. lähiopetuskerrat Hi-Han koulutuskentällä Tervanummella Hiidenrannassa (ajo-ohjeet).
  • 25.5. kyläkerta (paikka ilmoitetaan myöhemmin), jossa opittuja asioita treenataan eri ympäristössä
 • Aika: klo 19.00–20.00
 • Hinta: 60 €/koirakko 
 • Ilmoittautuminen ja tiedustelut: pia.imelainen@gmail.com

Pentukurssilla harjoitellaan niin kotikoiralle kuin harrastuskoiralle tärkeitä perustaitoja, kuten käsittelyä, kontaktin ottamista, luopumista, luoksetuloa, lähellä pysymistä, rauhoittumista ja kohteiden käyttöä koulutuksessa. Koulutus päättyy ns. kyläkertaan, jolloin harjoitellaan kurssilla opittuja taitoja häiriöisemmässä ympäristössä.

Kurssi antaa hyvät eväät sujuvaan arkeen uuden koirakaverin kanssa. Harrastamisesta kiinnostuneet saavat halutessaan vinkkejä, miten hyödyntää em. perustaitoja eteenpäin lajiopetuksessa. Pentukurssi antaa pohjataidot jatkaa Hiiden Haukkujen eri lajien parissa.

Kurssi on tarkoitettu alle 9 kuukauden ikäisille koiranpennuille, joilla on rokotusohjelman mukaiset rokotukset voimassa kurssin alkaessa. Opetus tapahtuu pienryhmissä pennun ja ohjaajan osaamistason mukaan.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti aikaisemmasta koirakokemuksestasi, millaiset harrastukset sinua kiinnostaa pennun kanssa ja mitä odotat kurssilta. Kerro pentusi nimi ja millainen se on luonteeltaan, miten se suhtautuu toisiin koiriin ja ihmisiin sekä oletteko ehtineet jo opiskella jotain taitoja.

Tervetuloa mukaan oppimaan!


Mari Leiviskän TOKO kurssi

KURSSI ON TÄYNNÄ.

 • Kurssipäivät: 25.4., 5.6., 28.8. ja 25.9.
 • Kellonaika: vahvistetaan lähemmin koulutuspäivää ilmoittautujamäärän mukaan 
 • Paikka: Hiiden Haukkujen koulutuskenttä Tervanummella Hiidenrannassa (ajo-ohjeet).
  Ilmoittautuminen: hihatoko@gmail.com
 • Koulutusaika: 30 min / koirakko
 • Koulutuksen hinta: jäsenille 40 euroa / 4 kertaa tai 15 euroa / kerta
 • Maksuyhteystiedot: Ilmoitetaan paikkavarauksen yhteydessä. Paikka on vahvistettu maksukuittia vastaan. 

Koulutukseen osallistuvilla etusija on Hiiden Haukut ry:n tokoryhmissä aktiivisesti treenaavilla jäsenillä. Ensisijaisesti yksi koira / ohjaaja ja jos paikkoja jää täyttämättä voi ohjaaja saada paikan myös toiselle koiralleen. Molemmat koirat voi ilmoittaa samanaikaisesti. Vapaat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.


Arkitottelevaisuuskurssi ja Kiva Koirakansalainen-testi 2023  

Suunnitteilla syksyyn. Lisätietoja loppukeväästä.

 


Vakioryhmien treenit:

Vakioryhmien ohjatut tottelevaisuustreenit on tarkoitettu Hi-Han jäsenille, jotka ovat valmiita sitoutumaan säännölliseen treenaamiseen. Ohjatut treenit alkavat keväällä talven väistyessä kentältä. 

Ryhmään voi hakeutua kaikki tokoilijat, joilla on tokon perusteet hallussa ja/tai kisakokemusta tokosta sekä koira sietää muiden koirien läsnäolon. Ryhmissä koirakot ovat kaikki samanaikaisesti koulutuskentällä. Jokaista koirakkoa ohjataan vuoron perään yksilöllisesti.  
Etusijalla ovat jo ryhmässä säännöllisesti treenaavat koirakot. Uusia ilmoittautujia otamme ryhmiin vapaille paikoille ja jonoon. 

Lisätietoja vakioryhmistä ja mukaan tulosta voit tiedustella hihatoko@gmail.com

ALO/EVL-vakioryhmä, sunnuntaisin klo 19.00 alkaen

Vakioryhmä treenaa sunnuntaisin klo 19.00 alkaen Hiiden Haukut ry:n koulutuskentällä Tervanummella Nummelan Hiidenrannassa. Ryhmäkoulutusten aiheet päivitämme lähemmin treenien alkua.

Ilmoita aina poissaolosi toko-ryhmän facebookissa kyseisen treenipäivän keskusteluun viimeistään treenipäivänä klo 12:00 mennessä, näin jonossa olevilla on mahdollisuus tulla tuuraamaan poissaolijoita. 

Kevätkauden treenikerrat ja -aiheet päivitetään alla olevaan taulukkoon. Heinäkuun olemme lomalla ohjatuista treeneistä. Ohjatut treenit jatkuvat elokuussa. 

PVMAiheKouluttaja